Jeg tror, det er de færreste, der holder af eller ser frem til at smøre madpakke - det er bare noget, der skal overståes og ender derfor tit med at blive mega kedelig. En madpakke skal være lækker og man skal have lyst til at spise den, når man laver den - det er en god tommelfingerregel. Derfor er forberedelse et nøgleord - du skal IKKE stå 10 min. inden du skal ud af døren og lave din madpakke, det er et no-go for lækre madpakker - selvom det er nemme madpakker, kræver det lige lidt mere end 3 min. i køkkenet.
Og det kan altså sagtens betale sig - ikke kun fordi dine madpakker bliver sundere, men hvem har samtidig ikke lyst til at føle, at man topper på madpakke-rangstigen på arbejdet eller i skolen?! ;-)
Holder øje herinde for inspiration til nemme, lækre og sunde madpakker - jeg vil løbende lægge lidt inspiration ind til jer.
Bon appetit!
Avokado, tun og æggemuffin
1 avokado
½ dåse tun
Æggemuffin (se længere nede for opskrift)
Tomater
Virkelig nemt, fyldt med protein og mætter godt og længe!
Reje/æggesalat og grønkålssalat
½ avokado
1 æg
Friske spinatblade
Tomater
1 håndfuld solsikkekerner
2 spsk rejer
2 spsk hytteost
Grønkålssalt (se under 'Salater' for opskriften)
Grøntsagsrester med tun
1 æg
Friske spinatblade
Tomater
1 håndfuld solsikkekerner
2 spsk rejer
2 spsk hytteost
Grønkålssalt (se under 'Salater' for opskriften)
Grøntsagsrester med tun
Nemmere bliver det vist ikke:
Rester fra aftensmadens grøntsagsblanding (grøntsager på panden - kun fantasien sætter grænser)
Rester fra aftensmadens grøntsagsblanding (grøntsager på panden - kun fantasien sætter grænser)
½ dåse tun
½ avokado
1 spsk skyr
Limesaft fra 1 lime
Hvidløgssalt
Blendes sammen og kan bruges som lækker 'dressing'.
2 spsk hytteost
1 knækbrød med fx kalkun pålæg
Tun med tilbehør
½ dåse tun (i vand, altid)
Tomater
2 spsk hytteost
½ avokado
1 spsk skyr
Limesaft
Hvidløgssalt
Blendes..
Dressing til gulerødder:
2 spsk skyr
2 spsk skyr
2 tsk pesto
Limesaft
Hvidløgssalt
Røres sammen..
Godt fra havet
Røget laks
Rejer
Friske spinatblade
2 spsk hytteost
Tomater
Agurk
Hvidløgspeber
Nemt og lækkert!
Rester og skyr med frugt
Wok fra aftensmaden:
Grøntsager og kylling
Grøntsager og kylling
Hytteost
Eftermiddagsmad:
2 spsk skyr
2 spsk skyr
1 håndfuld vindruer (uden sten)
½ banan
Acacie-honning
1 håndfuld mandler
Kanel
Fyldt peberfrugt
1 peberfrugt
1 avokado
skyr
1 æg
Snackpeber
Asparges
Tomater
½ dåse tun
1 lime
Tun blandes med en skefuld skyr og snackpeber i tern
Avokado blendes med 1 spsk skyr, limesaft og hvidløgssalt
Steg evt. asparges på panden i chiliolie og hvidløgssalt
Smager SÅ godt!
Æggemuffins
Broccoli
Snackpeber
Spinatblade
Forårsløg/porre
Chorizo
Bacon
Tomater
Serranoskinke
6 Æg (til ca 6 stk.)
Lidt mælk (1 dl)
Grønstagerne, chorizo og bacon skæres i bid-tern.
Læg serranoskinken rundt i kanten af formene
Kom grøntsager og chorzio, baconn i muffinformen
Bland æg og mælk, hvidløgssalt og hæld over.
Bages i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader.
Eller til de er gyldne
Agurk-både
½ agurk
2 spsk hytteost
1 tomat
Skær det vandet ud af agurken og fyld op med hytteost.
Hvidløgspeber er godt til alt ;-)
God eftermiddags snack.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar